Kalorimetre (ısı sayacı), debi ve fark sıcaklığı ile enerji ölçümü yapan bir cihazdır. Kalorimetre; bir debi ölçüm ünitesi (debimetre), elektronik hesaplama ünitesi (integrator) ve sıcaklık sensörlerinden oluşur.
Kalorimetre; bir debi ölçüm ünitesi, bir hesaplama ünitesi ve sıcaklık sensörlerinden oluşacak, debi ölçüm ünitesi, ultrasonik ses dalgaları kullanarak yüksek ölçme hassasiyeti sağlayan ULTRASONİK ölçme prensibine dayalı olacak ve debi ölçüm ünitesi ile hesaplama ünitesi kolay montaj imkanı sağlayan kompakt bir dizayna sahip olacaktır.
Yatay, dikey pozisyonda montaja imkan veren, besleme ve dönüş hattı üzerine monte edilebilen,bakım ve kalibrasyon gerektirmeyen, 160°C akışkan (su) sıcaklığına kadar kullanılabilen, manyetik olmayan,mekanik aksam bulunmayan,ultrasonik dalgaların iletildiği iç yüzey ölçüm hassasiyetini artırmak içinözel plastikden imal edilmiş olup kalorimetre gövdesi gerektiğinde demonte edilebilip değiştirilebilmeli (15 m3/h’e kadar), kendi kendini test etme özelliği bulunan, hesaplama ünitesi debi, sıcaklık ve enerji tüketiminin ölçümü için gerekli olan donanım ve yazılımdan oluşan, sıcaklık sensörleri elektronik üniteye (sayaca) kalıcı olarak bağlanmış olan, debi bilgilerinin kaydı için elektronik sensör kontrolüne sahip, tüm faturalama bilgilerini yüksek hassasiyetle (dinamik oran 1:100) ve aşırı yük dayanıklılığı (qs/qp 2:1) olarak kaydeden tam elektronik,ultrasonik tip dizayn edilmiş olacaktır.
Hesaplama ünitesinde, debi ve sıcaklık bilgilerinin kaydı ile hesaplama, kayıt ve ekranda gösterilmesi fonksiyonları bulunacak, hesaplama ünitesi üzerindeki likit kristal ekrandan mevcut menülerin görüntülenmesi için kolay bir kontrol imkanı olacak ve gösterge üzerinden güç, enerji tüketimi, debi, gidiş-dönüş sıcaklıkları okunabilecek özellikte olacaktır. Hesaplama ünitesi geriye dönük 36 aylık bilgileri hafızasında tutabilmelidir. Ölçülen değerlerin okunması, ölçüm kayıtlarının çıktılarının alınması ve ölçüm ayarlamaları için optik arayüz ve M-Bus tabanlı yazılım kullanılacaktır.
ÜRÜN AVANTAJLARI
Pulse çıkışlı kullanılan otomasyon sistemlerinden farklı olarak; her sayaç için ayrı ayrı iletişim hattına gerek yoktur.
M-bus protokolünde, tek bir ana iletişim hattı kullanılır. Bu tek iletişim hattı sayesinde tüm cihazların verilerini tek merkezde toplamak kolaydır. Uygulaması basit ve ilk yatırım maliyeti düşüktür.
Arıza durumunda, arızalı olan yer m-bus sistemi ile tespit edilir ve kolayca müdahale edilir. Bu nedenlerden dolayı, işletme maliyeti düşüktür.
1997 yılında standartlaştırılan m-bus protokolü TS EN 1434-3 normuna uygundur. Böylece okuma hizmeti için tek bir kuruluşa bağımlılık yoktur. Kullanıcı kendi yönetim personeli ile veya okuma yetkisine sahip her işletmeden okuma ve gider bildirimi alma özgürlüğüne sahiptir.
İstenilen zamanda, istenilen merkezden okuma yapmak mümkündür.
M-bus ile okumada, sayaçlardaki muhtemel arıza ve aksaklık bilgisini bildirmekle kalmaz, arızanın nerede olduğunu da belirtir.
M-buslı sayaçlardan güncel veriler alınabilir.
Okuma hızı yüksektir.
Bina mimari yapısı okuma hızına etki etmez.
Veriaktarımında %100 güvenilirlik vardır.
TEKNİK BİLGİLER
Binaların şaftlarından bir m-bus iletişim hattı ( tek bir hat) çekilir. Tüm sayaçlar m-bus ana iletişim hattına paralel olarak bağlanır. M-bus ana iletişim hattı ise tek bir girişle okuma merkezinde bulunan konvertöre bağlanır.
Topoloji yani iletişim hattının bağlantı yapısını farklı çeşitlerde yapmak mümkündür. Bunlar; yıldız, ağaç ve çizgi (lineer) yapılarıdır. Toplam ana hat uzunluğu şartlara bağlı olarak 4 km'ye kadar uzunlukta olabilir.
SATIŞ SONRASI HİZMETLER
Tüketicilerimizin ürün seçiminde ve tercih etme aşamasında etkin olan önemli faktörlerden biri de, firmamızın satış sonrasında müşterilerine sunmuş olduğu servis hizmetidir. Ürünlerin kullanım ömrü süresince; verilen servis hizmetinin kalitesi, sürekliliği, güvenililirliği, servis ağının yaygın olması, eğitimli servis teknisyenleri ve yedek parça garantisi ile servis hizmetlerimiz dahilinde müşteri memnuniyeti en üst seviyelerde tutulmaktadır. Değişkenlik gösteren tüketici taleplerine ve ihtiyaçlarına günün şartlarına uygun olarak en hızlı ve en kısa sürede cevap verebilecek alt yapıya ve teknik donanıma sahip yetkili servis organizasyonumuz kapsamında müşterilerimize hizmet vermekteyiz.
7x24 Teknik Servis ayrıcalığı ile gece-gündüz demeden haftasonu – resmi tatil günleri de dahil olmak üzere haftanın 7 günü 24 saat tüm ürün gruplarında kesintisiz hizmet sunulmaktadır.
Uzman servis teknisyeni kadromuz ile Türkiye standartlarını değiştirecek bir hizmet anlayışı ile BC TEKNİK tüketicilerinin kapısını çalmaktadır. Güleryüzlü hizmet, teknik donanım, yedek parça – işçilik garantisi, uygun fiyatlı yedek parça-servis ücretleri ve profesyonel yaklaşım ile tüketici müracaatlarına en kısa sürede hizmet verilerek üst seviyede müşteri memnuniyeti sağlanmaktadır.
Tüketicilerimize sunmuş olduğumuz hizmetin sınırının olmadığı ve daima daha iyi bir hizmet sunulması gerektiği bilinciyle, müşteri memnuniyetini ön planda tutmakta olan firmamız yenilikçi ve üstün hizmetler sunarak her zaman farklılığını gösterecektir.
FARK BASINÇ PANOSU
Termostatik vanalar kısıldığında, sistemde dolaşan su miktarı azalır ve buna bağlı olarak sistemin basıncı yükselir. Bu durumda sirkülasyon pompası basıncının nominal değere düşürülmesi gerekir. Bu nedenle frekans kontrolü devir ayar sistemi kullanılır. ?p=n2 olduğundan basınç farkı devirle ayarlanır. Tek ve çok pompalı sistemlerin kontrol ve otomasyonu için geliştirilmiş, bünyesine frekans konvertör ünitesi entegre edilmiş, kullanımı konforlu, yüksek standartlı bir otomasyon panosudur. BCT panosuyla, ısıtma, soğutma ve sıhhi tesisatlarda kullanılan her cins pompa veya pompa grubunun işletimini, tesisat ve çevre şartlarına uygun olarak otomasyona tabi tutarak optimize etmek ve böylece konforlu bir işletimin yanı sıra, önemli ölçülerde enerji tasarrufu sağlamak mümkündür.
BCT kontrol panosu, sadece bir frekans konvertör cihazı değildir.
Bünyesinde, frekans konvertör cihazının yanı sıra motorlarda ses oluşumunu ve sargılarda zararlı gerilim yükselmelerini engelleyici elektronik kontaktörler, motor termik ve parazit önleyici ve parazitten etkilenmeme filtreleri, dijital regülasyon elektroniği, menü kontrollü ekran, ana güç ve yardımcı devreler için gerekli olan sigorta ve trafo grupları gibi, birçok elektronik ve elektromekanik donanım bulunmaktadır. Bu sayede özellikle ıstma soğutma tesisatlarında kullanılan pompaların kontrol ve otomasyonunda başarılı sonuçlar alınabilmektedir.
Güç/Devir/Hız Kontrolü
FR cihazı, pompanın devir hızını değiştirerek, tesisata aktarılan hidrolik gücü (debi Q ve basma yüksekliği ?P=H) kontrol etmektedir. Pano üzerinde set edilen bir seçenekte, belli değerleri referans alarak, pompa gücünü regülasyona tabi tutarak ayarlamaktadır. -Pompalarda güç kontrolü, esas itibariyle, gerilim frekansının değiştirilmesiyle gerçekleştirilen pompanın devir hızı kontrolüdür. Pompanın işletim parametrelerinden debi Q, basma yüksekliği H (?P) ve pompanın elektrik şebekesinden çektiği güç P, pompanın devir hızına n direkt olarak bağımlıdır. Aşağıdaki tabloda, pompa işletim parametrelerinin, gerilim frekansına nasıl bağımlı olduğu sayısal değerlerle gösterilmiştir. FR cihazı, standart teslimat kapsamında, pompanın devir hızını, nominal devir hızıyla bunun %40'ı arasındaki alan içinde kontrol eder. Özel istek üzerine, kontrol alanı %30'a kadar indirilebilir. Ancak, düşük devir hızlarında tesisatın hidrolik stabilizasyonunun kaybolması, elektrik motorunun yeterince soğutulmaması ve pompanın hidrodinamik dengesinin bozulması gibi nedenlerden dolayı, kontrol alanının genişletilmesi nadiren uygulanabilmektedir.
kazanbakimankara